top of page

Občni zbor OZSČ Gornja Radgona


Letošnji občni zbor našega združenja je potekal dne 27. februarja 2016, tako kot običajno vsako leto, v sejni dvorani Gasilskega doma v Gornji Radgoni. Zbor se jer pričel s prihodom praporja in himno. Prisotne je pozdravil predsednik združenja Štefan Žalodec, ki je nato v skladu s poslovnikom tudi vodil zbor skozi vseh 12 točk dnevnega reda. Vsa poročila o delu in realizaciji nalog v letu 2015 so sprejeta enoglasno. Prav tako ni bilo pripomb na načrt dela in finančni načrt za leto 2016. Prisotni so se tudi strinjali s predlogom spremebe članov v upravnem odboru združenja. Na lastno željo so razrešili dosedanjega člana Ivan Krefta in na njegovo mesto imenovali novega člana Damjana Krefta. Po pozdravnih besedah gostov je sledila podelitev priznanj. Prejeli so jih zaslužni člani za svoje dosedanje delo v združenju in občine Gornja Radgona ter Radenci za finančno podporo in pomoč pri realizaciji različnih aktivnosti združenja. Prejemniki so sledeči:

1. stot. Franc Antolič, Pisno priznanje ZSČ 2. vod. Nikolaj Brus,, Pisno priznanje ZSČ 3. stot. Milan Erdela, Pisno priznanje ZSČ 4. stot. Anton Filipič, Pisno priznanje ZSČ 5. voj. Damjan Kreft, Pisno priznanje ZSČ 6. vod. Srečko Markovič, Pisno priznanje ZSČ 7. ndes. Matjaž Perša, Pisno priznanje ZSČ 8. por. Ignac Vučko, Pisno priznanje ZSČ 9. župan Občine Radenci g. Janez Rihtarič, Častni znak ZSČ za sodelovanje 10. Občina Radenci, Častni znak ZSČ za sodelovvanje 11. Občina Gornja Radgona, Častni znak ZSČ za sodelovanje 12. stot. Štefan Žalodec, Bronasta medlja ZSČ 13. švod. Jožef Vaupotič, bronasta medalja ZSČ

Zbor je končan v prijetnem vzdušju ob večerji. Vendar srečanje s tem ni bilo zaključeno. Sledilo je strokovno predavanje na temo tranzicije in transformacije oboroženih sil in Slovenske vojske po hladni vojni s poudarki na aktualne dogodke. Predaval je predsednik ZSČ generalmajor dr. Alojz Šteiner.


Vse objave
Zadnje objave
Arhiva
Iščo po oznaki
No tags yet.
bottom of page